Изпълнени проекти

Еко комплекс Здравец

 • Обект: Еко комплекс Здравец. – с.Здравец, общ.Аврен

 • Възложител: Планекс ЕООД

 • Описание на извършените СМР:

  Комплексът е завършен и посреща своите гости от м. Януари 2019. Планекс Елемент изпълняват цялостното остъкляване на фасадата на хотелската част, прилежащите къщи за гости както и вътрешният отопляем басейн. Изпълнени са  стъклени прегради на външен басейн както и парапетите по тераси и вътрешни пространства.

Апартхотели Мираж и Вероника к.к. Св.св. Константин и Елена

 • Обект: Апартхотели Мираж и Вероника

 • Местоположение: к.к. Св.св. Константин и Елена, гр.Варна

 • Ивеститор: „Слънчев ден Резиденс“ ЕАД

  Хотелите са завършени Февруари 2021 год.Сградите са облицовани с вентилируеми фасади и красиви френски прозорци.Парапетите са три основни вида – стъклени, плътни и ажурни – метални. Положена е висок клас алуминиева дограма цвят 7011 по RAL (водещ продукт Schucko AWS75.SI с обков пети клас на корозоустойчивост (водещ продукт Simply Smart). Пред първия и втория етаж, от страна на морето са разположени архитектурни елементи – перголи, които изпълняват слънцезащитна функция.

Хотелски комплекс Уейв Ризорт

 • Обект: Хотелски комплекс Уейв Ризорт

 • Местоположение: м. Kъмпингa, c. Axeлoй, oбщинa Πoмopиe

 • Ивеститор: „”Axeлoй Πpoджeĸт” OOД

 • Хотелът е завършен м. Май 2020 год.

  Входната фасада на Уейв Ризорт впечатлява с голямо централно разположено остъкление, зад което се намира шестетажната въздушна кухина на атриума. Огромното остъклено пространство е запълнено със симетрично поставени кашпи с цветя, с помощта на които се смалява мащаба на фасадата и се подобрява гледката отвътре навън.

  Xoтeлcĸи cтaи „Лaгyни“ – eдинcтвeни пo poдa и фyнĸциятa cи зa Бългapия xoтeлcĸи cтaи, oт тepacaтa нa ĸoитo се предоставя диpeĸтeн дocтъп дo бaceйн пoд фopмaтa нa плyвeн ĸaнaл, oбeдинявaщ няĸoлĸo peдa xoтeлcĸи eдиници. Липcaтa нa пapaпeт e oбeзпeчeнa c двoйнo зaĸлючвaнe нa плъзгaщaтa фacaднa дoгpaмa. Kъм вcяĸa тepaca – лoджия e пpeдвидeнa cтълбa зa дocтъп дo бaceйнa/лaгyнa. Oблицoвĸи oт фopмoвaни тpимepнo oгънaти плocĸocти, c ĸpaйнo пoĸpитиe лaминaт пoд виcoĸo нaлягaнe – НРL, зa лoби и фoaйe. Изпълнeниeтo нa тoзи вид oблицoвĸa e пocpeдcтвoм вaĸyyмнa мeмбpaннa пpeca, paбoтeщa пpи тoчнa зa мaтepиaлa тeмпepaтypa.

  Прозорците и вратите на целият комплекс са оборудвани с REYNAERS CS 68 – термично подобрена трикамерна система, която разполага с оптималната комбинация от високи нива на изолация и оптимална сигурност. 22 мм полиамидна вложка позволява постигане на коефициент на топлопреминаване от Uf ≥ 1,8 W/m2K, което прави тази система високо енергийно ефективна.

  CP 68 е силно изолирана плъзгаща система, която комбинира елегантност с изпълнение и сигурност. Тази уникална плъзгаща система се характеризира с тънки профили, позволяващи интеграцията на големи прозорци и врати за максимална видимост и е в комбинация със защита от взлом клас RC2.

Панорама Парк

 • Обект: Жилищен комплекс Панорама Парк сграда 1

 • Местоположение: кв. Бриз, гр.Варна

 • Ивеститор: „Планекс“ ЕООД

  Сграда 1 е въведена в експлоатация м.Септември 2021

  Фасадата е иновативна с високоякостни стъклени парапети с височина 115 см от каменната шапка на борда и стоманен детайл с височина 115 см. Общата визия е обогатена с характерните за обекта  фасадни декоративни елементи изработени и монтирани от екипът на Планекс Елемент ООД

Жилищен комплекс Корал резиденс

 • Обект: Жилищен комплекс Корал Резидънс

 • Местоположение: кв. Бриз, гр.Варна

 • Ивеститор: „Планекс Инвест“ ООД

  Комплексът е въведен в експлоатация м.Октомври 2019

  Cградата е оборудвана с висококачествена PVC дограма ситема ETEM Q72 с модерният цвят на профила TIGER drylac 029/70786 с желязно-метален ефект с леки отблясъци, водобран на отваряемите части, обков Siegnia”, двустранно отваряем, с  микровентиалция и шнапери на балконските врати, стъклопакет 24мм/4 мм В/4мм мултифункционално +аргон за изложение юг/запад и 4ммLow-e/4mm В+аргон за изложение север/изток.
  Фасадата е от HPL конструкция от кух алуминиев профил, прахово боядисана и нитована, а парапетите по терасите са стоманено ажурни,  боядисани с авто емайлиран лак за максимална издръжливост и естетика.

   

Факултет по фармация към Медицински Университет гр.Варна

Обект: Факултет по фармация към Медицински Университет гр.Варна

Местоположение: гр.Варна

Ивеститор: Медицински Университет гр. Варна

Факултетът по Фармация, удостоен с награда „Сграда на годината“ е въведен в експлоатация през 2015 год
9-етажната сграда, която се намира до сградата на Медицинския колеж и Факултета по дентална медицина, включва аудиторна, лабораторна и административна площ и кабинети за академичния състав.
Фасадата е иновативна и впечатляваща. Изпълнена е с дограма алуминиева система ALUMIL 11000, стъклена фасадна система ALUMIL M6. Положено покривно остъкляване система ALUMIL 10800 и облицовки с Еталбонд.

 

Жилищен комплекс Акварел резиденс

Обект: Жилищен комплекс Акварел резиденс

Местоположение: гр.Варна

Ивеститор: Планекс Инвест ООД

Сградите са въведени в експлоатация през 2015 год

Архитектурният образ е изчистен, с подчертаване на начупени, вълнообразни ленти, които като „вълна“ преминават през целия обем. В план сградата наподобява птица ориентирана в посока към морето.

Положена е дограма PVC система ETEM 72 с алуминиева външна капачка. Фасадате е решена с тройна метална конструкция, перфорирани HPL плоскости захванати външно с нит.

хотел Нимфа, Ривиера Холидей Клуб к.к. Златни Пясъци

Обект: хотел Нимфа, Ривиера Холидей Клуб к.к. Златни Пясъци

Местоположение: к.к. Златни Пясъци

Ивеститор: Ривиера Холидей ЕАД

Хотелът е въведен в експлоатация и посреща гости от 2018 год

Хотелът е основно реконструиран на самият бряг и е част от веригата Ривиера Холидей Клуб. Архитектурният образ е изчистен и впечатляващ. Изпълнена е дограма с алуминиева система ALUMIL 9650. Главният вход на хотела се отличава с масивна алуминиева конструкция, изпълнени са и ажурени стоманени парапети.

хотел Албатрос, к.к. Св. Св. Константин и Елена

Обект: хотел Албатрос, к.к. Св. Св. Константин и Елена

Местоположение: к.к. „Св. Св. Константин и Елена

Ивеститор: Би Ти Девелопмент Сървисиз

Хотелът е въведен в експлоатация и посреща гости от 2016 година.
Сградата е  6 етажна с неповторими морски и паркови панорамни гледки, разположен на първа линия, непосредствено до плажната ивица в спокойна и уединена атмосфера, в един от най-известните и красиви български курорти “Св.св. Константин и Елена”. Апартаментите са оборудвани с  дограма с алуминиева система SCHUCO FW 50 и SCHUCO АWС 65. Изпълнени са стъклени външни и вътрешни парапети.